2022 Makyaj Modası

Adanali

Member
2022 Yüz Makyaj Modası
Bu yıl ağır fondotenlerin yerine bb krem ya da cc krem gibi daha yumuşak ve içeriğinde güneş koruma özelliği de olan kremsi hafif kapatıcılar moda. Bunun en büyük sebebi tabiî ki doğal bir görüntü ortaya çıkarmak. Ayrıca fondotenler cildimize hava aldırmadığından ötürü ileriye dönük rahatsızlıklar verebiliyor fakat bb ve cc kremler adlarından da anlaşıldığı üzere kremsi bir yapıya sahip olduklarından ötürü cilde nefes aldırıyorlar ve gözenekleri kapatmıyorlar. Bu da sivilce ve siyah nokta gibi sorunlara yol açmıyor, cildinde nefes almasını sağlıyor.

Bu yıl allıklar da ise cildinize hangi ton daha yakışıyorsa o tonu kullanabilirsiniz. İster bronzer ile isterseniz de allık ile elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarabilir, cildinizi pürüzsüz ama canlı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

2022 Göz Makyajı Modası
Geçtiğimiz yıllarda daha abartılı ve özellikle yaz aylarında aşırı renkli farlar son derece moda iken bu yıl farları neredeyse hiç görmüyoruz. Dediğimiz gibi 2022 yılı doğallık yılı bu sebeple farlar pek tercih edilmiyor. Bunun yerine güzel bir gözaltı aydınlatıcısı edinip bunu far gibi göz kapaklarınıza da yedirerek aydınlık bir görünüm sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra isteğe bağlı olarak ince ya da kalın bir eyeliner çekerek gözlerinizi daha çok ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca bu yıl da gözlerinizi büyük göstermeye de yarayacak olan beyaz yada ten rengi göz kalemleri son derece moda.

2022 Dudak Makyajı Modası
Bu yıl dudaklar geçtiğimiz yıllara nazaran daha ışıl. Bunun en büyük sebebi ise doğal bir görünüm oluşturmak adına yüz ve göz makyajımızı daha hafif yapmamız. Bu sebeple renkli rujları istediğimiz kadar kullanabiliriz. Fakat burada da doğallıktan yana olup daha soft ve mat renkleri tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin makyaj zevkinize kalmış. Ayrıca gündüzleri mat renkler tercih ederken geceleri ışıl ışıl renkler de kullanabilirsiniz