2022 FIFA Dünya Kupası İspanya – Kosta Rika maçı ne vakit, saat kaçta, hangi kanalda?

semaver

New member
2022 FIFA Dünya Kupası’nda E Kümesi maçında İspanya ve Kosta Rika kozlarını paylaşacak.

İSPANYA – KOSTA RİKA MAÇI NE VAKİT, SAAT KAÇTA?

23 Kasım Çarşamba günü Al Thumama Stadı’nda TSİ 19.00’da başlayacak uğraşta, Birleşik Arap Emirlikleri’nde hakem Muhammed Abdulla düdük çalacak.

İSPANYA – KOSTA RİKA MAÇI HANGİ KANALDA?

Mücadele TRT1’den ekranlara gelecek.

İki ülke ulusal grupları daha evvel 3 kere hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Bu maçların 2’sini İspanya kazanırken, 1 müsabaka birliktee bitmiş oldu. İspanya bu müsabakalarda 9 gol atarken 3 gol yedi.

İSPANYA 16. DEFA DÜNYA KUPASI’NDA

İspanya Ulusal Grubu, Dünya Kupası’na 15 kere katıldı.

Organizasyon tarihinde 63 maç yapan İspanya, bu maçlardan 30’unu kazandı, 15’inden birliktelikle ve 18’inden yenilgiyle ayrıldı. Son 11 turnuvanın tamamına katılan İspanya, Dünya Kupası tarihi boyunca 99 gol attı, kalesinde 72 gol gördü.

İspanya, Güney Afrika’da 2010 yılında düzenlenen Dünya Kupası’nda birinci ve tek şampiyonluğuna uzandı.

KOSTA RİKA’NIN 6. MACERASI

Kosta Rika, Dünya Kupası’nda 5 kere gayret etti. Birinci kere İtalya 1990’da çaba eden Kosta Rika, 2002’de Güney Kore ve Japonya’da düzenlenen turnuvanın o dönemki şampiyonu Brezilya ve üçüncüsü Türkiye ile birebir kümede yer aldı. Kosta Rika, 2014 Brezilya’da ise büyük bir muvaffakiyete imza atarak çeyrek final oynadı.

Dünya kupalarında 18 maç yapan Kosta Rika, 5 galibiyet, 5 birliktelik ve 8 mağlubiyet yaşadı. Bu karşılaşmalarda 19 gol atan Kosta Rika, kalesinde ise 28 gole mani olamadı.