1.135 gün elde etmeyen veya 304'te oynayan ve harika bir dönüş yapan eski gerçek Madrid forvet

semaver

New member
Üç yüz gün, bir oyunda oynamadan bir futbolcu için uzun bir zamandır. Ve 1.135 gün bir ömür boyu hissetmek zorundadır, böylece bir forvet gol olmadan yürüyebilir.

Real Madrid Mariano Diaz'ın eski forvet oyuncusu bu hafta Dominik Cumhuriyeti ve Porto Riko arasındaki bir dostluğun ilk 20 dakikasında sona erdi.

Mariano, Madrid için 2016-2023 yılları arasında iki büyü yaptı ve 12 kez ulaştı. Sonra Sevilla tarafıyla birlikte 2023'te La Liga sayfasıyla geldi, ancak geçen yaz ayrıldı ve o zamandan beri kulüpsiz kaldı.

Son resmi golünü 15 Şubat 2022'de La Liga'daki Cadiz'e karşı Madrid için atmıştı ve tanınmış bir yarışmada son görünüşü geçen yılın 26 Nisan'da Barcelona'ya karşı Sevilla'ya karşı en iyi İspanyol maçında oldu.

Şimdi işe geri döndü.

31 yaşındaki çocuk, Dominik Cumhuriyeti'nin milli takımında 2026 FIFA Dünya Kupası ve Kanada ve ABD'deki Concacaf Altın Kupası'nın kalifikasyon sağlayıcılarına kendini adamıştır. Kuzey ve Orta Amerika ve Karayipler'den 16 sayfayı tamamlayın.

Mariano Dominik Cumhuriyeti neden bu kadar uzun bir süre sonra yapmak istedi? Ve döndüğünde nasıl yere gidebilirdi?

Mariano Salı günü Dominik Şehri Santiago'daki Cibao Stadyumu'nda Dominik Cumhuriyeti'nin Porto Riko'ya karşı 2-0 galibiyetinde gol attı.

Hedefi, Portorican savunmasının arkasına koştuğunda göğsünde aldığı ucun üzerinde uzun bir toptan geldi. Bu dokunuş, sol alt köşeye bir atış yapmadan önce topu tercih ettiği sağ ayağa düşürdü.

Benzer bir bakış açısıyla, Mart 2020'de Madrid gömleğinde Barselona'ya karşı raftan sonra ikinci hit gollerine kadar yüksek kaliteli bir tutum ve sondu ve Dominik Cumhuriyeti'nin kulüp futbolu eksikliğine rağmen son 10 ay içinde neden bu kadar heyecanlı olduğunu gösterdi.

Dominik Cumhuriyeti'nin resmi kanallarına Mariano, “Sahaya dönmek, tekrar gol atmak çok güzel bir duygu. Büyük olasılıkla bu,” dedi. “Çok iyi bir bağlantı var (ekibin geri kalanı ile), çok iyi bir kimya ve umarım bir sonraki oyunlarda devam edecektir.”

Amaç, Mariano'nun kaydını çağıran Dominik Marcelo Neveleff Dominik Cumhuriyeti'nin Arjantin müdürü için özellikle önemliydi.

“Ona (oyunu) bir gol atması için dua ettiğimi söyledim ve harika sarıldı Atlet. “Hepimiz onun için kök saldık ve bunu söylemeden da biliyordu. Hepimize, koçluk ekibini ve oyuncuları gösterdi. Hepimiz onun için çok mutluyduk.”

İki takım sadece dört gün önce Porto Riko'da ve Dominik Cumhuriyeti'ndeki en ünlü iki oyuncu olmadan 2-2 ile tanışmıştı, Mariano ve Leeds United, her ikisi de Santiago'daki daha sonraki zaferde elde edilen Firpo'dan ayrıldı. Porto Riko 157'dir. FIFA'nın dünya sıralamasında (Dominik Cumhuriyeti 141'dir), böylece Mariano daha sert testler yapacaktır.

Mariano ilk golünü 1.135 gün içinde kutluyor (Dominik Futbol Derneği)

2013'teki uluslararası çıkışından bu yana Haiti'ye karşı bir dostça tanıttığı Dominik Cumhuriyeti için ilk görünüşüydü. Ayrıca Katalonya Premia De Mar'da doğduktan sonra İspanya için oynama hakkına sahipti.

Marca tarafından bildirildiği gibi İspanyol haber ajansı EFE ile yaptığı röportajda İspanya'yı çağırdı.

Ocak 2023'te atanan Neveleff, “İki yıl önce buraya geldiğimde, Avrupa'da oynanan Dominik mirasının oyuncularını devraldık ve listenin en üstünde yer aldık. Bir yıl önce bir araya geldik ve sonra bana artık ilgilenmediğini, ancak ulusal bir takımda bir ulusal adamdayken olmadığını söyledi.

Diyerek şöyle devam etti: “Kariyerini tekrar başlatmasına yardımcı olabileceğimize inanıyordu. Ve bu yüzden hepimiz için bir kazan-kazan durumuydu.”

Kulübü olmayan oyuncular çok nadiren ülkelerini temsil eder.

Dikkat çekici örnekler, ikinci Manchester United'ın turnuvadan iki gün sonra ve 2006 Dünya Kupası'nda Zinedine Zidane'nin Real Madrid için oynadığı zaman emekliye ayrılacağı 2022 Dünya Kupası'nda Portekiz için Cristiano Ronaldo.

Kaleci Guillermo Ochoa, 2014 Dünya Kupası'nda Meksika için olağanüstü başarılar gerçekleştirirken, Fransa Ajaccio'yu Malaga'nın İspanyol sayfalarında bir değişiklik yapmak için serbest bir ajandı ve Hal Robson-Kanu, Avrupa Şampiyonası'nın 3-1 galibiyetine karşı 3-1 galibiyetine karşı 3-1 galibiyet karşısında 3-1 galibiyetine karşı 3-1 galibiyetine karşı 3-1 galibiyetine karşı 3-1 galibiyete karşı 3-1 galibiyete karşı bir değişiklik yapmasına yardımcı oldu. Ücretsiz 3: 1 galibiyetine karşı 3: 3 galibiyet. Bu takvim yılının hedefi – ve daha sonra West Bromwich Albion tarafından imzalandı.

Ama Madrid'de zor zamanlar geçiren Mariano kadar kimse değildi.

2011-12 yıllarında gençlik sisteminde Katalan tarafı Badalona'ya katıldı ve 2016-17'de Karim Benzema ve Alvaro Morata'nın arkasında Rose. Sınırlı dakikalarının en iyisini 2017 yazında 8 milyon € değiştirmek için kullandı (8.7 milyon $;

Madrid'deki son beş yılı, oyun süresi eksikliği ile karakterize edildi ve muhtemelen Cristiano Ronaldo'nun efsanevi 7 gömleğini 2018 yazında Juventus'a bırakmasına yardımcı olmuyor. Mariano sonunda arka kapıdan 2023'te arka kapıdan ayrıldı ve Seville ile serbest ajan olarak imzalandı, ancak 13 sırada kayboldu.

Mart 2020'de Madrid için Barca'ya Karşı Mariano skorları (David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Dominik Cumhuriyeti müdürü Neveleff, onu “zihinsel olarak çok güçlü” olan “sert bir çocuk” olarak tanımlıyor.

Neveleff, “Bu çocuklar yüksek pürüzlü sporcular” diyor. “Geri dönme fikri varsa, özellikle (söz konusu olduğunda) dinlenemezlerse, beden eğitimi. Çoğunlukla zorlayıcı olan (bir oyuncu için) rekabet (olmadan). La Leaga'da, Premier Lig veya Şampiyonada oynadığınızda, bir saniyede sahada çözdüğünüz şeyler, sizi biraz daha uzun sürebilir, daha uzun sürdüğünüzde, zaten geç kaldığınızda, zaten geç kaldığınızda, zaten geç kaldığınızda.

“Birkaç şansını kaçırdı (Porto Riko oyununda). Ona, üst şekil ve şekildeyseydi, onu kaçırmayacağını söyledim. Hedefe atmadan önce kaleciyle bire bir röportajı kaçırdı, ama biliyor.”

Ancak işaretler Mariano'nun dönüşü için büyük ölçüde olumluydu. Oyundan çok önce eğitim aldı ve bu 88 dakikayı değiştirilmeden önce iyi bir seviyeye çıkardı.

“Onu ilk gün pratikte gördüm ve bu adamın her zaman eğitim aldığı açıktı (kulüpsiz olmasına rağmen),” diyor Neveleff, “Bu yüzden bir konuşma yaptık ve ona sordum:” Başlamaya hazır olduğunu düşünüyor musunuz? “

MLS Club Nashville FC'den Dominik Cumhuriyeti'nin kalecisi Xavier Valdez, Mariano'nun kalitesini kabul ediyor.

“Onunla yeni bir ek olarak, Dünya Kupası için kalifikasyon mücadelemizi çok daha fazla yapıyor” Atlet. “Takıma çok fazla kalite ve etkinlik getiriyor. Herkes bunu iyi aldı ve sanırım hepimizin tekrar takımın bir parçası olduğu için çok heyecanlı olduğumuzu söyleyebiliriz. “

İki oyun ve iki oyuncuyla, Guatemala ve Jamaika'nın arkasındaki ikinci turda Concacaf Dünya Kupası'nın kalifikasyon grubundaki Dominik Cumhuriyeti ile futboldaki en prestijli turnuvada tarihi bir ilk görünüm.

Üçüncü turda altı gruptaki (toplam 12 takım) ilk iki iki kişi dört gruptan üç gruba ayrıldıkları üçüncü turda devam ediyor. Üçüncü turda grubun üç kazananı doğrudan gelecek yıl Dünya Kupası'na hak kazanacak. En iyi iki ikincisi, Konfederasyonun play-off'larında yarışıyor.

Neveleff'e göre Mariano, Haziran ayı başında Dominik Cumhuriyeti'nin bir sonraki oyunlarından önce, Guatemala'ya başladığı ve bu ayın sonlarında ikinci turun son iki elemesinde bir meslektaşım olan Dominica'ya ev sahipliği yapmasını umuyor.

Dominik Cumhuriyeti 2024 Olimpiyatları için kalifiye oldu ve şimdi birinci Dünya Kupası görünümü için çalışıyor (Alex Grimm – FIFA/FIFA Getty Images aracılığıyla).

Neveleff, “Uzun zamandır bir takım olmadan olacağını sanmıyorum, ama eğer bu olursa onu rahatsız etmeye başlayacağım” diyor.

“Sezonun ortasında olduğunu biliyorum (birçok lig için), ama umarım bir yere gelecek. Değilse, kalacak ve ona nasıl yardım edebileceğimi göreceğim. Belki onu bir grup oyuncu ile eğitebiliriz, ama kalitesine inanıyorum.

“Bir sonraki uluslararası pencere sadece birkaç ay uzaklıktadır. Bugünden Haziran ayına kadar kalitesini kaybedeceğini sanmıyorum, bu yüzden planım her ne pahasına olursa olsun.”

Dominik Cumhuriyeti son yıllarda futbolda önemli ilerleme kaydetti.

Altın Kupa için kalifikasyonunuz, kadınların ilk kez eşdeğer rekabetlerine katılmaya hak kazandıktan bir yıl sonra erkek takımının ilk büyük turnuvasıdır.

Erkekler takımı Fransa'daki 2024 Olimpiyat Oyunlarında da sahne aldı ve burada grup aşamasında kapatıldı, Mısır (0: 0) ve Özbekistan (1: 1) ile birlikte ve daha sonraki altın madalya kazananları İspanya'ya karşı 3: 1 kaybetti. Mariano ön kadrosunda gerçekleştirildi, ancak sonuçta dışarıda bırakıldı, rakip ülkeler seçildikleri 18 yılda sadece 23 yıl boyunca sadece üç oyuncuya izin verdi.

Ülkenin futbol için artan taahhüdü, U17 Kadınlar Dünya Şampiyonasını geçen yıl Ekim'den Kasım'a kadar düzenledi.

Şubat 2024'te geleceğe vaat eden Firpo, Forwer Forvet Peter Gonzalez ve Hollanda tarafı RKC Waalwijk'ten sol arkaya Juan Familia-Castillo da dahil olmak üzere Avrupa'da oynayan çift ulusal oyuncuların başarılı bir şekilde işe alınması sayesinde daha yüksek standartlar kısmen belirlendi.

Eğer gol atmaya devam edebilirse, Mariano Dominik Cumhuriyeti'ni tarihe yaklaştırabilir ve belki de bu süreçte kulüp kariyerini yeniden başlatabilir.

(Topfoto: 2019'da Mariano Madrid'in skorunu kutluyor; David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)